Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TALS0237 A.6 / S.4 KYSELYTUTKIMUKSEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS 3 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Valtiotieteiden kandidaatin tutkinto
Taloussosiologia
Sosiaalitieteiden laitos

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii kyselytutkimusaineiston keruuseen liittyvät teoriat ja menetelmät. Sen lisäksi opiskelija ymmärtää kyselytutkimusten käytäntöjen sovellettavuuden myös akateemisen tutkimuksen ulkopuolella.

Yleiskuvaus

Opintojaksolla käydään vaiheittain läpi survey-tutkimukseen liittyvät käytännöt osallistumalla väestötasolla edustavan kyselytutkimusaineiston kokoamisprosessiin. Kurssilla perehdytään projektityöskentelyn avulla käytännönläheisesti mm. lomakesuunnitteluun, tutkittavien tavoittamiseen, erilaisiin keruutekniikoihin, aineiston tilastolliseen editointiin sekä otannan ja mittaamisen perusmenetelmiin. Kurssille osallistuminen edellyttää tilastomenetelmien, Excelin ja tilasto-ohjelmien perusteiden hallintaa (esim. tilastotieteen peruskurssin tiedot). Kurssi koostuu luennoista, harjoituksista ja ryhmätyönä tehtävästä projektityöstä. Sen lisäksi on mahdollista suorittaa kirjallinen tentti.  

Ilmoittautuminen

Kurssille vaaditaan erillinen ilmoittautuminen rajoitetun paikkamäärän vuoksi.

Vastaavat opettajat

Aki Koivula
akjeko[ät]utu.fi
Arttu Saarinen
arttu.saarinen(at)utu.fi

Opetus

Luento-opetus
Ti 5.4.2016 - 12.4.2016 viikoittain klo 14-16, SH469
Ti 19.4.2016 - 10.5.2016 viikoittain klo 14-16, ATK-luokka 408

Arviointi

Numerolla 0-5.