Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Muinaisjäännös matkailukohteena 2–5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Arkeologia
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

MUINAISJÄÄNNÖS MATKAILUKOHTEENA (2+3 op)

Turun yliopiston arkeologian oppiaine ja Lounais-Suomen esihistoriamatkailuyhdistys Louhi ry järjestävät kevätlukukaudella 2016 erikoiskurssin muinaisjäännösmatkailusta.

Kurssilla opitaan, kuinka luodaan hyvä ja houkutteleva muinaisjäännöstä esittelevä teksti ja mitä asioita on otettava huomioon valjastettaessa muinaisjäännöstä matkailukäyttöön. Kurssin aikana tutustutaan muinaisjäännöksille kohdistuvaan geokätköilyyn ja suunnitellaan pienryhmätyönä lyhyitä esittelytekstejä.

Kurssi on AVOIN KAIKILLE KIINNOSTUNEILLE.   Kurssi sopii ensimmäisen vuoden  ja sivuaineopiskelijoille sekä myös arkeologian harrastajille.


Opiskelijat voivat saada kurssin luennoista ja niiden pohjalta kirjoitetusta oppimispäiväkirjasta 2 op ja lisäksi pienryhmätyöskentelystä 3 op. Kurssisuorituksen voi sisällyttää joko arkeologian aineopintoihin kohtaan A4 Valinnaiset opinnot tai syventäviin (vain 5 op suorituksena!) kohtaan S3 valinnaiset teoria- ja menetelmäopinnot.

LUENTOPAIKKA JA -AIKA: Hovi V105, Artium, Sirkkala, Kaivokatu 12, 1.krs, klo 16 - 18.
21.1.     Kurssin esittely, jakautuminen pienryhmiin, alustusta aiheeseen
28.1.     Muinaisjäännös matkailukohteena. (Luennoitsija: Sari Mäntylä-Asplund)
4.2.     Arkeologiset ulkomuseot. (Luennoitsija: Sirkku Pihlman)
11.2.     Esihistoriamatkailun tulevaisuudet. (Luennoitsija: Maija Mäki)
18.2.     Jauhaako Sampo helppoa hopeaa? Laadukas esihistoriamatkailutuote. (Luennoitsija: Ulla-    Maija Nikko)
25.2.     Yhdistykset arkeologin tukena. (Luennoitsijat: arkeologisten yhdistysten edustajia)

3.3. EKSKURSIO. Tutustuminen muinaisjäännöksiä esitteleviin geokätköihin. Lyhyt luento + ohjattu kävelyretki tai itsenäinen työskentely. (Oppaana Louhi ry:n geotyöryhmä)

10.3. – 10.4.  PIENRYHMÄ- TAI YKSITTÄISTYÖSKENTELYJAKSO.  ( 3 op)
Pienryhmissä, pareittain tai yksin toteutetaan luennoilla opitun avulla lyhyt populaaristi kirjoitettu kuvaus lähialueen tai oman paikkakunnan esittelyä kaipaavasta muinaisjäännöksestä. Lisäksi etsitään kuvauksen julkaisemiseen sopiva yhteistyötaho. Tällainen voi olla esim. paikallinen kirjasto, kaupungin liikunta- ja kulttuuritoimi, geokätköily-yhteisö, Suomen Ladun alayhdistys ja/tai paikallislehti. Muinaisjäännöksiä esitteleviä geokätköjä toteutettaessa apuna toimii Louhi ry:n geotyöryhmä, joka tukee ja opastaa läpi koko prosessin ja huolehtii tarvittaessa kohteelle huoltotoimista vastaavan tahon. Pienryhmiä ohjataan Moodlessa työskentelyn ajan.

Vastaava opettaja

Kristiina Korkeakoski-Väisänen
kriskork[ät]utu.fi

Lisätiedot

Korvaavuudet museologiassa: 5 op valinnaisia