Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
KUHI2000 Uuden ajan alun lähteille -seminaari 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Kulttuurihistoria
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Uuden ajan alun Eurooppa oli puritaanisen ja vapaamielisen, avoimen ja suljetun, uuden ja vanhan kohtaamisten luomien jännitteiden maailma. Se oli aikaa, jolloin vääränlaisista sanoista saattoi menettää päänsä, mutta jolloin myös moninaisuutta siedettiin ja maailmaa kierrettiin. Kurssi antaa työvälineitä tähän meille osin outoon ja vieraaseen mutta niin kiehtovaan maailmaan perehtymistä varten. Kurssilla tehdään kokeilevia löytöretkiä muiden muassa uuden ajan alun eurooppalaiseen keittotaitoon, puutarhanhoitoon, lääkintään, tapakasvatukseen, kauneudenhoitoon ja kuriositeettikokoelmien rakentamiseen.

Vastaava opettaja

Marjo Kaartinen
mkaartin[ät]utu.fi

Opetus

9.3.2016 – 11.5.2016
Luento-opetus
Ke 9.3.2016 - 11.5.2016 viikoittain klo 8.00-10.00, Minerva, E117 Litzen
Ryhmäopetus

Arviointi

Numerolla 0-5.

Lisätiedot

Suoritustapa: Seminaari-istunnot, tehtävät ja ryhmätyöt.
Ilmoittautuminen: Kurssille ilmoittaudutaan NettiOpsussa tammikuun loppuun mennessä.
Osallistujamäärä: enintään 20. Kurssi on ensisijaisesti tarkoitettu aineopintoja aloittaville. Huom! Runsaiden ryhmätöiden vuoksi kurssille osallistuminen edellyttää läsnäoloa Turussa epäsäännöllisinä aikoina.