Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2016–2017
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
MTDK1202 Ilmiö ja malli 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Fysiikan ja tähtitieteen laitos

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa soveltaa oman oppiaineensa sisältöjä monitieteisen projektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Hän hahmottaa oman tieteenalansa luonnontieteellisessä kokonaisuudessa. Lisäksi opiskelija oppii kommunikoimaan monialaisessa opettajaryhmässä ja arvostaa luonnontieteiden erilaisia näkemyksiä ja toimintatapoja. Opiskelija ymmärtää käsitteiden ilmiö ja malli sisällön luonnontieteiden opetuksen kannalta. Hän osaa tulkita muodostettua mallia ja esittää sen graafisesti.

Yleiskuvaus

Kurssilla opiskelijat tuottavat monitieteisissä pienryhmissä pienimuotoisen oppimiskokonaisuuden jostain valitsemastaan ilmiöstä ja ilmiöstä muodostetaan myös malli. Oppimiskokonaisuuden laatimista tuetaan ohjatuissa suunnittelutapaamisissa ja pienryhmät työstävät oppimiskokonaisuutta omissa tapaamisissaan. Oppimiskokonaisuuden suunnitelma sekä valmis kokonaisuus esitetään yhteisessä seminaarissa. Kurssin aikana opiskelija pitää henkilökohtaista oppimispäiväkirjaa.

Vastaava opettaja

Jaani Tuura

Opintojakson kotisivu

Opetus

31.10.2016 –
Ryhmäopetus 14 t
Itsenäinen työskentely
Seminaari 14 t

Lisätiedot

Läsnäolo lähiopetuskerroilla ja oppimispäiväkirja