Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2016–2017
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
MAAN7105 Maantieteen graduseminaari 3 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Maantieteen tutkinto-ohjelma (FM)
Maantiede
Maantieteen ja geologian laitos

Osaamistavoitteet

Graduseminaari on kolmiosainen gradun kaikkia vaiheita tukeva opintokokonaisuus. Yleisessä osassa opitaan tiedonhankintataitoja ja tieteellisen tekstin kirjoittamista sekä jäsentelyä. Tutkimussuunnitelmien esittämisosassa opitaan suunnittelemaan tutkimusta ja keskustelemaan suunnitelmien parantamisesta. Valmiiden töiden esittämisosassa opitaan valmiin työn esittely ja rakentavaa kriittistä keskustelua.

Yleiskuvaus

Yleisen osan luennot ja harjoitukset periodilla 1 kouluttavat tieteellistä kirjoittamista ja tukevat oman tutkielman tekoa. Sen yhteydessä alkaa oman tutkielman suunnittelu, jota jatketaan syyskaudella. Tutkimussuunnitelmien esittämisosan tilaisuuksia järjestetään syksyllä, talvella ja keväällä. Valmiiden gradujen esittämistilaisuuksia on kaikkien periodien aikana useita.

Vastaava opettaja

Risto Kalliola
riskall[ät]utu.fi

Opetus

8.9.2016 – 1.6.2017
Luento-opetus
Kevään tapaamiset
To 12.1.2017 - 1.6.2017 viikoittain klo 8.00-12.00, Seminaarihuone QM1, Quantum 2. krs, Huom. Katso päivittyvä aikataulu kurssin Moodle-sivulta: graduseminaaria ei pidetä mikäli esityksiä ei ole
Poikkeukset:
klo 8.00 –10.00 , QM1, lyhyempi 2h seminaarikerta 9.3. - 6.4. ja 20.4.2017

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Arviointiperusteet

Kaikkien graduseminaarin osien suorittaminen hyväksytysti kurssin verkkosivuilla ilmoitettavalla tavalla.