Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2016–2017
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
YKIR3046 Nykykirjallisuus 6 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Filosofian maisterin tutkinto
Yleinen kirjallisuustiede
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Nykykirjallisuus-kurssilla tutustutaan laajasti parin viime vuosikymmenen aikana eri kielillä kirjoitettuun kirjallisuuteen ja pohditaan, millaiset teemat ja kaunokirjalliset keinot ovat tyypillisiä uusimmalle kirjallisuudelle. Kurssi painottuu kaunokirjallisuuden lukemiseen, ja opiskelijat saavat vaikuttaa kurssin sisältöön. Perehdymme myös luettavaa kirjallisuutta tukevaan tutkimuskirjallisuuteen ja pohdimme nykykirjallisuuden ymmärtämisen kannalta keskeisiä kysymyksiä uudesta realismista, tarinallisuudesta, historian ja fiktion suhteesta postmodernismin jälkeen, ruumiillisuudesta ja materiaalisuudesta, monikielisyydestä, globalisaatiosta ja tulevaisuuden kuvittelemisesta ympäristötuhon ja bioteknologian aikakaudella.

Kurssin voi suorittaa laajemmassa tai suppeammassa muodossa (6 tai 3 op). Jos teet kurssilla suppeamman 3 op:n suorituksen, voit suorittaa myöhemmin loput 3 op tenttimällä kaunokirjallisuutta. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus muodostaa kurssia tukeva lukupiiri.

Ilmoittautuminen

Nettiopsussa.

Vastaava opettaja

Kaisa Kaakinen

Opetus

16.1.2017 – 24.4.2017
Ryhmäopetus
Ma 16.1.2017 - 24.4.2017 viikoittain klo 14.00-16.00, E325

Arviointi

Numerolla 0-5.