Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2016–2017
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
XHKT0057 Sarjakuvatutkimuksen opintopiiri 3–5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Filosofian maisterin tutkinto
Yleinen kirjallisuustiede
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Osaamistavoitteet

Opintopiirin tarkoituksena on tarjota opiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja tutkijoille foorumi keskustelulle monitieteisestä sarjakuvatutkimuksesta. Opintopiirissä luetaan sekä sarjakuvatutkimuksen teoriaa että sarjakuvateoksia. Piirissä voidaan käsitellä myös osallistujien omia opinnäytetöitä tai muuta tutkimusta.

Yleiskuvaus

Kyseessä on sarjakuvatutkimuksen joka toinen viikko kokoontuva opintopiiri, jossa sarjakuvatutkimuksesta kiinnostuneilla opiskelijoilla ja tutkijoilla on mahdollisuus keskustella tutkimusalaan ja sarjakuvateoksiin liittyvistä teemoista ja näkökulmista.

Opiskelijat suorittavat kurssin osallistumalla opintopiirin toimintaan. Jokaiselle kerralle luettavaksi annetaan oheislukemisto. Jokaisesta tapaamiskerrasta opiskelijat kirjoittavat oppimispäiväkirjaa, joka palautetaan seminaaritapaamisten päätyttyä. Opiskelijoiden on myös mahdollista suorittaa kurssi 5 op:n laajuisena, jolloin he kirjoittavat oppimispäiväkirjan lisäksi 2 op:n laajuisen esseen. Lisäsuorituksesta on sovittava vastuuopettajien kanssa.

Seminaaritapaamiset 16 h

KL, periodit 3 ja 4

6.2.2017 Orientoiva tapaaminen 16–18, Sirkkala, E123

14.2.2017 klo 16-18, E223

Kurssin jatkoaikataulusta sovitaan tapaamisessa. 

Ilmoittautuminen

Opintopiiri alkaa 6.2.2017 orientoivalla tapaamisella. Kurssille ilmoittaudutaan tulemalla paikalle orientoivaan tapaamiseen. Mikäli halukas osallistuja ei pääse ensimmäiseen tapaamiseen, on ilmoittauduttava vastuuopettajalle sähköpostitse (amnikk@utu.fi).

Vastaavat opettajat

Laura Antola
Ralf Kauranen
Aura Nikkilä
Anna Vuorinne

Opetus

6.2.2017 – 24.4.2017

Arviointi

Numerolla 0-5.

Arviointiperusteet

3 op: aktiivinen osallistuminen opintopiiriin, lukutehtävät ja oppimispäiväkirja

5 op: edellisten lisäksi essee

Oppimateriaalit

Tapaamisia varten luetaan ennakkoon myöhemmin ilmoitettavia tekstejä. Ohjelmasta sovitaan yhdessä kevään aikana. Opintopiiri aloitetaan kuitenkin lukemalla Karin Kukkosen sarjakuvatutkimuksen oppikirja Studying Comics and Graphic Novels (Wiley Blackwell, 2013).

5 op:n suoritukseen kuuluu myös esseetä varten luettavia tekstejä, jotka ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätiedot

Kotimaisen kirjallisuuden oppiaineessa opintopiiri voi korvata aineopintojen tutkimusalojen kohdan. Yleisessä kirjallisuustieteessä opintopiiri voi korvata aineopintojen A7. Populaarikirjallisuuden tai sen voi sijoittaa aineopintojen vapaavalinnaisiin opintoihin.

Mediatutkimuksen oppiaineessa opintopiirillä voi korvata aine- ja syventävistä opinnoista kohdan A2c, A2d tai S3. Taidehistoriassa opintopiirillä voi suorittaa kohdan A5k tai S4g.