Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2017–2018
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
LUKI1003 P2 Proosan kirjoittaminen 6 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Filosofian maisterin tutkinto
Luova kirjoittaminen
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Osaamistavoitteet

Kertovan kirjallisuuden lajihistoriaan tutustuminen. Prosessikirjoittamisen harjoittelu ja sitä kautta kirjoittamisen prosessimaisuuden ymmärtäminen ja käyttäminen omissa kirjoittamiskäytännöissä.

Yleiskuvaus

Sisältö

Kurssilla tutustutaan luentojen, kirjallisuuden, tekstianalyysien ja kirjoitusharjoitusten avulla kertovan kirjallisuuden (lähinnä novellin) lajihistoriaan ja suorasanaisen kerronnan analyysikäsitteistöön ja rakenteisiin, kuten dialogiin ja henkilö- ja miljöökuvaukseen. Kurssilla luetaan valinnainen kaunokirjallinen teos sekä teos/artikkeleita, joista opiskelija saa käsityksen novellin historiasta. Kurssityönään opiskelija kirjoittaa novellin.

Luennot, harjoitukset ja ryhmätyöskentely opettajajohtoisesti sekä vertaistuella, kirjallisuuden lukeminen.

Perjantaisin klo 9-12: 26.1., 9.2., 16.2., 23.2. (opiskelijoiden vertaistapaaminen), 2.3. (vertaistapaaminen), 9.3. ja 16.3., kaikki E225, Minerva.

Vastaava opettaja

Niina Repo

Opetus

26.1.2018 – 16.3.2018
Luento-opetus
Itsenäinen työskentely
Harjoitukset
Ryhmätyöskentely

Arviointi

Numerolla 0-5.