Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2017–2018
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Kieli- ja kulttuuritandem 2 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Kieli- ja viestintäopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Kielet
Kieli- ja viestintäopintojen keskus

Yleiskuvaus

Tandem on pari- tai pienryhmäohjelma, jossa opiskelijat työskentelevät pareittain tai pienryhmissä syntyperäisen kohdekielen puhujan kanssa. Toinen opiskelukielistä on aina suomi.

Tandemparit/-ryhmät kokoontuvat viikoittain puhumaan vuorotellen tasapuolisesti kummankin äidinkielellä. Kurssin aikana pidetään oppimispäiväkirjaa tai blogia, ja sen päätyttyä kurssin kulusta raportoidaan vastuuopettajalle.

Tandem on tarkoitettu täydentämään muita kohdekielen opintoja. Kurssia ei voi sisällyttää pakollisiin kieli- ja viestintäopintoihin.

Kun saat sähköpostissa tandem-parisi(/ -ryhmäsi) yhteystiedot, ota häneen yhteyttä ja järjestäkää tapaaminen. Sopikaa tapaamisessa aikataulusta ja keskustelkaa kurssin sisällöistä. Laatikaa suunnitelmarunko opinnoillenne, esim. millaisia asioita haluatte kurssin aikana erityisesti harjoitella tai millaisia aihepiirejä käsitellä. Suunnitelman on tarkoitus auttaa teitä pääsemään opiskelun alkuun, eikä siihen tarvita päivämääriä tai tarkkoja tuntisuunnitelmia. Toimittakaa suunnitelmanne vastuuopettajalle sähköpostitse. Vastuuopettajalle ilmoittautumisen jälkeen voitte aloittaa tandem-opiskelun. Jos tarvitsette kurssin sisältöön liittyvissä asioissa apua, voitte ottaa yhteyttä kohdekielen ohjaavaan opettajaan.

Kurssin suorittamiseen vaaditaan aktiivinen ja säännöllinen osallistuminen tapaamisiin, oppimispäiväkirja tai blogi, joka lähetetään vastuuopettajalle.

Oppimispäiväkirja tai blogi kirjoitetaan osaksi kohdekielellä, osaksi äidinkielellä. Kohdekielellä kirjoitetaan erittely käsitellyistä aiheista, äidinkielellä oppimisen reflektointi. Päiväkirjan pituus on vähintään 3 liuskaa koneella kirjoitettua tekstiä 1,5 rivivälillä.

Oppimispäiväkirja palautetaan sähköpostitse ohjaavalle opettajalle kurssin päättyessä.

Ilmoittautuminen

Sl. 2017:
Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella viimeistään sunnuntaina 17.9.2017.

Kurssi päättyy viimeistään 8.12.2017 oppimispäiväkirjan palautukseen vastuuopettajalle.

Kl. 2018:
Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella viimeistään 19.1.2018.

Kurssi päättyy viimeistään 11.5.2018 oppimispäiväkirjan palautukseen vastuuopettajalle.

Huom! Kurssille ilmoittautuessaan opiskelija sitoutuu suorittamaan opintojakson ja tiedostaa vastuunsa omaa pariaan kohtaan.

Vastaavat opettajat

Bridget Palmer (englanti)
bridget.palmer[ät]utu.fi
Tiina-Leena Salo (espanja)
tilesa[ät]utu.fi
Veera Scotto di Marco (italia)
vscotto[ät]utu.fi
Zhu Wenli (kiina)
wenli.zhu[ät]utu.fi
Hannele Guérin (ranska)
hannele.guerin[ät]utu.fi
Birgitta Tjurin-Muranen (venäjä)
btjurin[ät]utu.fi
Minna Maijala (saksa)
minna.maijala[ät]utu.fi

Opetus

Ryhmätyöskentely 40 t
Itsenäinen työskentely 13 t