Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2017–2018
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HILMA-kurssi: Tasa-arvon edistäminen työnä 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Filosofian maisterin tutkinto
Sukupuolentutkimus
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Hilma-verkosto on järjestänyt suosittua tasa-arvokurssia jo vuodesta 2008. Työelämäopintojen ja verkostoitumisen merkitys kasvaa koko ajan, ja valtakunnallinen maisterivaiheessa olevien opiskelijoiden tapaaminen toimii eräänä vastauksena juuri tähän. Kurssin lähitapaamisessa tutustutaan tasa-arvoviranomaisiin ja sukupuolentutkimuksen alumneihin. Kurssin tehtäviin kuuluu niin urahaastatteluja kuin projektitöitäkin, joissa perehdytään esimerkiksi tasa-arvosuunnitelmiin, portfolioihin tai projektisuunnitelmiin.

Kurssi yhdistää sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen liittyvän käytännön työn ja tutkimuksen näkökulmia.  Pohditaan myös uutta  yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolainsäädöntöä. Kurssilla selviää muun muassa se, mitä tasa-arvopolitiikka, tasa-arvolaki, hallituksen tasa-arvo-ohjelma ja selonteko naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta pitävät sisällään sekä mitä sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen, suvaus ja tasa-arvosuunnitelma käytännössä tarkoittavat. Kurssilla parannetaan oman osaamisen ja työelämävahvuuksien tunnistamista ja pohditaan, miten sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen voi tulla työksi.

Kurssi järjestetään syksyllä 2017  18.9 - 24.11. välisenä aikana. Lähitapaaminen järjestetään Helsingissä  5.-6.10. (klo 9–16 kumpanakin päivänä, 5.10 myös vapaaehtoista iltaohjelmaa).

Työryhmä: Nina Järviö, Hanna Etholén, Anna Heinonen, Aiska Hiltunen


Hae kurssille täällä: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/81552/lomake.html

Opintojakson kotisivu

Opetus

18.9.2017 – 24.11.2017

Lisätiedot

Korvaa sukupuolentutkimuksen tutkintovaatimuksissa valinnaisia teemoja (A4/S3/S4).

Jos haluaisit korvata kurssilla muita kuin ilmoitettuja opintojaksoja, ota yhteys yliopistonlehtori Taru Leppäseen (talepp(at)utu.fi).