Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOSI1041 M.4. JOHDATUS STATA-OHJELMISTOON 2 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Sosiologia
Sosiaalitieteiden laitos

Yleiskuvaus

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille, jotka ovat käyttäneet jotakin muuta tilasto-ohjelmistoa (esim. SPSS) mutta eivät vielä Stataa. Myös henkilökunta on tervetullutta.

Tavoite on, että kurssin jälkeen opiskelija tuntee Statan käyttölogiikan, hallitsee perusasiat aineiston muokkauksesta ja analyysistä sekä osaa hankkia tarvitsemaansa lisätietoa.

Opetus on ohjattuun harjoitteluun sulautettua luento-opetusta atk-luokassa. Kurssi sisältää myös itsenäisempää harjoittelua, jota saatetaan tehdä osittain muulla ajalla.

Kurssilla Statan käyttöä harjoitellaan muokkaamalla ja analysoimalla kyselyaineistoa (ISSP 2012: Perhe, työ ja sukupuoliroolit). Kurssille voi tuoda myös oman aineiston.

Lisätietoa saa kysymällä opettajalta.

Osallistujille: ATK-luokkien koneisiin kirjaudutaan omilla käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla, joten huolehdithan, että oma tunnuksesi on kunnossa kurssin alkaessa. Muistitikku voi olla kätevä, jos haluat tallentaa materiaalia omaan käyttöösi. Itsenäistä työskentelyä varten kannattaa hankkia myös magneettiavain atk-luokkaan.

Ilmoittautuminen

Kurssille on ilmoittauduttava viimeistään perjantaina 18.10. sähköpostilla osoitteeseen marika.jalovaara[at]utu.fi.

Vastaava opettaja

Marika Jalovaara
marika.jalovaara[ät]utu.fi

Opetus

Ryhmäopetus
luennot
Ma 4.11.2013 - 18.11.2013 viikoittain klo 12.15-15.45, ATK-luokka 408, opetus sisältää myös harjoituksia