Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HIST0030 TIEDON HAKU JA HALLINTA 3 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Historia
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Osion suoritettuaan opiskelijalla on ymmärrys erilaisten tietovarantojen ja aineistojen luonteesta ja ongelmista. Opiskelija osaa itsenäisesti ja kriittisesti sekä hakea tietoa erilaisista tietolähteistä että jäsentää ja käyttää tietoa. Hän osaa myös käyttää historiantutkimuksen kannalta olennaisia teknisiä tiedon haku- ja hallintamenetelmiä sekä hyödyntää opinnoissaan erilaisia verkkopohjaisia oppimis- ja viestintäympäristöjä.


Sisältö: Osio tutustuttaa opiskelijan erilaisiin tiedon lähteisiin, kuten tietoverkkoihin ja kirjastoihin. Kurssilla haetaan tietoa omaehtoisesti sekä harjoitellaan tiedon hallintaa ja analysointia. Kurssilla tarkastellaan mm. tiedeyhteisön sähköisiä kommunikointitapoja, sähköisten lähteiden problematiikkaa sekä digitalisoitumista historiantutkimuksen kannalta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alkaa 15.8.2013 klo 12.00 ja päättyy 10.9.2013 klo 12.00.
Lisätietoja http://verkko-opetus.utu.fi/historia/">http://verkko-opetus.utu.fi/historia/

Vastaava opettaja

Tapio Onnela
tapio.onnela[ät]utu.fi

Opintojakson kotisivu