Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOSI1041 M.4. NARRATIIVIANALYYSI 4 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Sosiologia
Sosiaalitieteiden laitos

Yleiskuvaus

Narratiivianalyysi on laadullinen menetelmä, jossa eritellään ja tulkitaan tutkimusaineistoista löytyviä kertomuksellisia elementtejä. Kertomukset eli narratiivit ovat tapa jäsentää kokemuksia ja sosiaalista todellisuutta. Myös muistaminen ja kokemusten jakaminen tapahtuu pitkälti kertomusten varassa. Narratiivianalyysi-kurssilla perehdytään kertomuksellisuuteen sosiologisessa tutkimuksessa niin teorian kuin käytännön harjoitusten kautta.

Kurssi koostuu luennoista, ryhmäkeskusteluista sekä itsenäisestä työskentelystä. Luento-opetusta ja keskusteluja sisältäviä tapaamisia on yhteensä kuusi. Itsenäiseen työskentelyyn kuuluu kirjallisuuteen perehtymistä sekä lyhyitä harjoitustehtäviä, jotka tehdään mahdollisuuksien mukaan omaa graduaineistoa käyttäen. Ideana on, että harjoitustehtävät tuottavat suoraan tai hieman muokattuna gradussa hyödynnettävää tekstiä. Kurssin arvioinnissa hyödynnetään vertaisarviointia.

Kurssille valitaan enintään 15 opiskelijaa - ensisijaisesti opiskelijoita, jotka käyttävät tai aikovat käyttää narratiivianalyysia gradussaan. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti sosiologian maisterivaiheen pääaineopiskelijoille, mutta myös sivuaineopiskelijat voivat osallistua kurssille mikäli tilaa on.

Ilmoittautuminen

Lisätietoja kurssista ja ilmoittautumiset 1.10.2013 mennessä: johnurm[at]utu.fi. Ilmoittautuessasi kerro lyhyesti, missä vaiheessa opintojasi / gradun tekemistä olet.

Vastaava opettaja

Johanna Nurmi
johnurm[ät]utu.fi

Opettaja

Satu Husso

Opetus

21.10.2013 – 25.11.2013
Luento-opetus 12 t
Luennot
Ma 21.10.2013 - 25.11.2013 viikoittain klo 14.15-15.45, Uno Harva -sali (sh499)