Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Johdatus vanhojen aikojen tutkimuksen metodologioihin, XHKT0014 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Tavoitteet: Opiskelija tutustuu vanhempien aikojen tutkimuksen käsitteisiin ja aputieteisiin, kuten esimerkiksi paleografiaan ja kronologiaan, sekä vanhempia aikoja tutkivien eri tieteenalojen metodologioihin.

Sisältö: Miten vanhempien aikojen kulttuuria, historiaa, kirjallisuutta tai kieliä tutkitaan? Eroaako niiden tutkiminen muiden aikakausien tutkimuksesta ja jos, niin millä lailla? Millaisia aputieteitä vanhempia aikoja tutkivat voivat hyödyntää? Millaisia tieteenaloja ovat kodikologia, diplomatiikka tai numismatiikka? Johdatus vanhojen aikojen tutkimukseen kurssi vastaa näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin. Kurssin aikana opiskelijat tutustuvat vanhempien aikojen tutkimuksen käsitteisiin, aputieteisiin, kuten esimerkiksi paleografiaan ja kronologiaan, sekä eri tieteenalojen metodologiaan luentojen ja käytännön harjoitustöiden kautta.

Kurssin suoritustapa: luennot, harjoitustyöt ja tentti.

Vastaava opettaja

Kirsi Salonen
kirsi.l.salonen[ät]utu.fi

Opetus

17.1.2014 –
Luento-opetus
Pe 17.1.2014 - 16.5.2014 viikoittain klo 10.00-12.00, Juva seminaarihuone, E119
Harjoitukset