Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Antiikin peruskurssi 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Tavoitteet: Opiskelija jäsentää antiikin Kreikan ja/tai Rooman historian peruskronologian sekä ymmärtää ajan historian ja kulttuurin ilmiöiden syitä ja seurauksia.

Sisältö: Opintojaksossa tutustutaan antiikin historiaan, yhteiskuntaan, instituutioihin ja kulttuuriin.

Lisätietoja: Kohtaan sopivia kursseja järjestetään kreikkalaisen ja latinalaisen filologian toimesta lukuvuosittain: Antiikin kielet tieteen ja kulttuurin välittäjinä 2 op (LATI0980, P3.4) järjestetään joka lukuvuosi, kursseja esimerkiksi antiikin kirjallisuudesta, uskonnosta ja historiasta vaihtelevasti. Myös vuosittain järjestettävä Antiikintutkimuksen ala ja metodit 3 op (LATI 0831, P2) voidaan käyttää tähän kohtaan. Kohdan voi suorittaa myös kirjatenttinä, esimerkiksi P Castrén, Uusi antiikin historia (kokonaan) 5 op (LATI0977, P3.1) tai (mikäli em. kirja on suoritettu kreikkalaisen tai latinalaisen filologian perusopintoihin) M. Crawford (toim.), Sources for Ancient History 3 op (KLAR1011) ja L. Keppie, Understanding Roman Inscriptions 2 op (KLAR1011). Opiskelija sopii vastuuopettajan kanssa 5 op suorittamisesta.

 

Vastaava opettaja

Jyri Vaahtera
jyri.vaahtera[ät]utu.fi