Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
PROTESTI! Protestit taiteellisina ja kulttuurisina ilmiöinä
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Kulttuurihistoria
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Protestit ovat yksilön tai joukon ilmaisukeino. Eri yhteiskunnissa, uskonnoissa ja etnisissä ryhmissä käytetään jatkuvasti erilaisia ilmaisukeinoja, perinteisiä, uusia ja radikaaleja. Kurssi käsittelee tilanteita, joissa uusilla keinoilla (esim. performatiivinen, humoristinen, väkivaltainen, rajoja rikkova kerronta) on haastettu aikaisempia ilmaisumuotoja ja kulttuurin konventioita.

Protestin keinot rikastuttavat kulttuuria ja vaikuttavat siihen niin paikallisesti kuin globaalisti. Nykyaikana viestinnän kehittyminen myös levittää näitä vaikutuksia nopeasti, mikä johtaa uudenlaiseen kulttuuriseen vuorovaikutukseen. Kurssi alkaa maailmansotia edeltävästä protestikulttuurista ja keskittyy sen jälkeen ajanjaksoon 1960-luvun Ranskan katumellakoista tähän päivään: miten nämä tapahtumat ovat synnyttäneet taidetta, miten media on käyttäytynyt, miten protestin keinot ovat vaikuttaneet päätöksentekoon mutta myös yksilöön, ryhmään tai yhteiskuntaan kulttuurin ja taiteen kentällä.

Vastaava opettaja

Hasan Fuat Sari
hassar[ät]utu.fi

Opetus

13.3.2014 – 3.4.2014
Luento-opetus 8 t
To 13.3.2014 - 3.4.2014 viikoittain klo 14.00-16.00, Litzen-seminaarisali, E117
Harjoitukset

Lisätiedot

Opintopisteet suoritetaan osallistumalla luennoille ja kirjoittamalla essee halutusta aiheesta, josta opiskelija luo kuvitteellisen protestin. Esseen kirjoittamisen lisäksi opiskelija etsii protestia tukevaa materiaalia (iskulauseet, kuvat, muu visuaalinen materiaali, tekstit, ym.), jonka voi poimia vapaasti eri lähteistä. Esseen pituus on 6-12 sivua sisältäen lähdeluettelon. Suoritetusta kurssista muodostuu 3-4 opintopistettä. Esseen voi kirjoittaa joko suomeksi tai englanniksi.