Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TAHI2580 A5 Proseminaari ja kandidaatin tutkielma 10 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Taidehistoria
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Aika: alkaen ti 9.9. klo 14–16. Seminaari jatkuu keväällä 13.1. alkaen.

Paikka: seminaarihuone E221, Minerva 2. krs.

Sisältö: Tieteellisen työskentelyn perusteiden omaksuminen: tiedonhaku, lähdekritiikki, analyysi, tutkielman kirjoittaminen ja tieteellinen keskustelu. Proseminaarissa laaditaan kirjallinen tutkielma ja siihen perustuva esitelmä. Työskentelyssä painotetaan prosessia ja edetään vaiheittain laatimalla ideakartta, tutkimusabstrakti, tutkimussuunnitelma, tutkimusharjoitus ja tutkielma. Osa työskentelystä tapahtuu moodle-alustalla. Proseminaari on yhdessätyöskentelyä ja edellyttää muiden tehtävien aktiivista kommentointia. Lopullinen versio tutkielmasta palautetaan seminaarikäsittelyn jälkeen ja siinä huomioidaan käyty keskustelu ja korjausehdotukset.

Suoritustapa: Osallistuminen seminaariin ja tutkielman kirjoittaminen sekä pääaineopiskelijoilla kandidaatin tutkintoon liittyvä kypsyyskoe. Proseminaari jatkuu keväällä 2015.

Edeltävät opinnot: Perusopinnot oltava valmiina, A2a- ja A2b-jaksojen suorittaminen suositeltavaa.

Arvostelu: 1-5

Ilmoittautuminen

Proseminaariin ilmoittaudutaan NettiOpsussa syyslukukauden alussa. Ilmoittautuminen alkaa 25.8.2014 ja päättyy 2.9.2014. Kurssille otetaan 12-14 opiskelijaa opintojen edistyneisyyden (op) mukaan. Pääaineiset ovat etusijalla. Kurssille hyväksytyille ilmoitetaan sähköpostitse etukäteen.
Huom! läsnäolo ensimmäisessä istunnossa pakollinen.

Vastaava opettaja

Petri Vuojala