Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Elokuvahistorian tutkimusryhmä 5–10 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Kulttuurihistoria
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Tavoitteena on perehtyä elokuvahistorian lähdeaineistoon omakohtaisen tutkimuksen, yhteisten keskustelujen ja ryhmätyön kautta. Tutkimusryhmä tekee tiivistä yhteistyötä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) kanssa ja tutustuu vuosina 1953–56 valmistuneisiin suomalaisiin elokuviin. Mitä nämä elokuvat kertovat suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan tilasta elokuvan suurtuotantokauden viimeisen huipun aikana ja miten niitä tutkitaan ja tulkitaan? KAVIn tuella tutustumme koko aikakauden tuotantoon, käsikirjoituksiin ja muuhun aineistoon. Kurssin yhteydessä tuotetaan juonitiivistelmiä ja teematekstejä Suomen kansallisfilmografian verkkoversioon, testataan lajityyppiluokittelujen toimivuutta ja kirjoitetaan yhteinen julkaisu. Ryhmä on avoin kaikille mediahistoriasta kiinnostuneille HKT-laitoksen opiskelijoille. Myös tohtorikoulutettavat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Niin ikään lukuvuoden 2013–14 elokuvahistorian tutkimusryhmässä mukana olleet voivat mielellään jatkaa uusien elokuvien parissa. Ryhmän otetaan enintään 20 jäsentä, ja etusijalla ovat mediahistoriasta opinnäytettään kirjoittavat.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 29.8.2014 mennessä jollekin ryhmän vetäjistä: Kimmo Laine (kimmo.laine@utu.fi), Tommi Römpötti (tommi.rompotti@utu.fi), Hannu Salmi (hannu.salmi@utu.fi).

Vastaavat opettajat

Kimmo Laine
kimmo.laine[ät]utu.fi
Tommi Römpötti
tommi.rompotti[ät]utu.fi
Hannu Salmi
hannu.salmi[ät]utu.fi

Opetus

15.9.2014 – 8.12.2014
Seminaari
Elokuvahistorian tutkimusryhmä
Ma 15.9.2014 - 8.12.2014 viikoittain klo 12.00-14.00, Mediatutkimuksen harjoitusteatteri E321

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.