Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TFYS6008 Kvanttikokeet 4 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Teoreettinen fysiikka
Fysiikan ja tähtitieteen laitos

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on perehdyttää opiskelija käytännön kokeita tekemällä kvanttimekaniikan perusilmiöihin käyttäen kohteena eritysti erilaisia fotonien polarisaatiotiloja. Kurssilla opiskelija perehtyy fotonien mittauksissa tarvittaviin peruskomponentteihin ja mittalaitteisiin. Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on käsitys siitä, miten valmistetaan ja mitataan puhtaita, sekoitettuja ja kietoutuneita polarisaatiotiloja. Opiskelija osaa myös tehdä tilojen täydellisen karakterisoinnin vaatimat tomografiset mittaukset ja konstruoida tilan tiheysmatriisin, arvioida kietoutuneiden tilojen laatua Bellin epäyhtälöiden kautta sekä määrittää tilojen puhtauden.

Vastaava opettaja

Tom Kuusela

Opintojakson kotisivu

Opetus

10.2.2015 – 27.2.2015
Luento-opetus 2 t
Ti 10.2.2015 klo 10.00-12.00, XVI
Ryhmäopetus 24 t
Sopimuksen mukaan