Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
ARKE1422 S6 Kenttätyöprojekti 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Arkeologia
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Lukuvuoden 2015 -2016 ensimmäinen S6 Kenttätyöprojekti -tapaaminen pidetään arkeologian seminaarihuoneessa (Juslenia 101) torstaina 15.10. klo 14-16.

Tilaisuudessa Sinikka Kärkkäinen ja Laura Tuomisalo esittelevät Noormarkun arkeologisen prospektoinnin tuloksia.

Kurssin suoritus tapahtuu työskentelemällä itsenäisesti opiskelijan itse suunnittelemassa tutkimusprojektissa tai osana laajempaa tutkimushanketta. Kurssisuoritukseen voi sisältyä oppiaineen kenttätöiden yhteydessä tehtävä tutkimus (esimerkiksi erikseen raportoitavan koekaivauksen, näytteenoton tai pintapoiminnan suorittaminen) tai itsenäisesti tehtävä kenttätyö opiskelijan valitseman kohteen ja menetelmän osalta.

Hankkeesta laaditaan tutkimussuunnitelma ja työhön liittyvä raportti opintojakson vastuuhenkilölle.
Kurssin suorittamisesta on sovittava vastuuhenkilön kanssa ennen työskentelyn aloittamista.


Lukuvuoden aikana järjestetään suunnitteilla olevien ja toteutuneiden projektien esittelyjä sekä
tarpeen mukaan muita tilaisuuksia.

***

Tiedote 15.4.2015:  S6 kenttätyöprojekti ja S7 työharjoittelu, suoritusmahdollisuuksia Ristimäellä

S6 kenttätyöprojekti

Suoritus tapahtuu työskentelemällä Ristimäen tutkimushankkeessa joko yksin tai pienessä (korkeintaan 3 henkilön) ryhmässä. Kurssisuoritukseen voi sisältyä kaivausten yhteydessä elokuussa 2015 itsenäisesti mutta ohjattuna tehtävä tutkimus (esimerkiksi erikseen raportoitavan koekuopituksen, näytteenoton tai pintapoiminnan suorittaminen) tai muu työ valitun kenttätyömenetelmän osalta (sisältäen suunnittelun, toteutuksen ja raportoinnin). Kyseeseen voi tulla myös esimerkiksi muinaisjäännöskohteen tai -kohteiden järjestelmällinen dokumentointi eri menetelmiä soveltaen tai esimerkiksi yhteistyöhanke metallinilmaisinharrastajien kanssa keväällä tai syksyllä.

 

S7 työharjoittelu

Osasuorituksen S7 työharjoitteluun voi halutessa tehdä osallistumalla erilaisiin Ristimäen kaivauksiin liittyviin tehtäviin. Tällaisia työtehtäviä ovat esimerkiksi toimiminen piirtäjänä, kaivajana, yleisövastaavana, avustavana kenttätyöopettajana tms. Työnkuva on sovittavissa tarkemmin kaivausjohtajan kanssa. 2 vkoa = 1 op + työstä kertova vapaamuotoinen raportti.

 

Ristimäen kaivausten ajankohta on näillä näkymin elokuu 2015, mutta mahdollisuuksien mukaan tutkimuksia jatketaan syyskuulle. Rahoitustilanteen salliessa tutkimukset paikalla voidaan aloittaa myös aiemmin.

(Suorituksista on sovittava Juha Ruohosen kanssa toukokuun 2015 puoleenväliin mennessä.) Kenttätyöprojektiin ja työharjoitteluun voidaan ottaa vain rajallinen määrä osallistujia.


Vastaavat opettajat

Henrik Asplund
asplund[ät]utu.fi
Juha Ruohonen
jukaru[ät]utu.fi