Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
ARKI0004 Asiakirjahallinnan peruskurssi 3 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Arkistoalan ja asiakirjahallinnan maisteriopinnot
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Osaamistavoitteet

Kurssin tavoitteena on antaa kokonaiskuva manuaalisen ja sähköisen asiakirjahallinnan perusasioista.

Yleiskuvaus

Kurssilla käsitellään asiakirjahallinnan ja arkistotoimen sijoittumista osaksi toimintaympäristöä ja tietohallintoa sekä kuvataan tietohallinnon eri osa-alueiden väliset suhteet ja tehtävät keskeisin käsittein ja määritelmin. Kurssilla selkiytetään tiedonohjauksen suunnittelun keskeisten asiakirjatietojen hallintavälineiden merkitys ja niiden keskinäiset suhteet. Kurssilla käsitellään pitkään ja pysyvästi säilytettävien asiakirjojen asianmukaisen säilyttämisen ja käsittelyn hyödyllisyys sekä arkistonmuodostajan toiminnan rationaalisuuden että asiakirjallisen kulttuuriperinnön näkökulmasta.

Vastaava opettaja

Marita Valleniius, Turun maakunta-arkisto

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Lisätiedot

Suoritustapana lähipäivät Turun maakunta-arkistossa 7.10.2014 ja 30.10.2014 sekä verkkotehtävät. Kurssi on suoritettava opintojen ensimmäisensä suoritusvuonna syyslukukaudella.

Opetusta seuraavan kerran lukuvuonna 2016-2017.