Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
MUSE1155 Näyttelyt ja pedagoginen toiminta 7 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Museologia
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Osaamistavoitteet

Moniaististen museoille ominaisten ilmaisukeinojen perusteiden osaaminen. Perehtyminen joihinkin museolle ominaisiin kommunikaation tapoihin ja keinoihin ja kyky soveltaa niitä. Kiinnostus ja perehtyneisyys museoon tulkitsijana. Halu ja kyky tunnistaa asiakkaiden tarpeet ja niiden monenlaisuus ja ottaa ne huomioon, kun kommunikaatiota suunnitellaan ja toteutetaan. Yhteistyön ja verkottumisen merkityksen tunnistaminen. Taito ja rohkeus tarttua eteen tuleviin näyttely- ja muihin kommunikaatiotehtäviin.

Yleiskuvaus

HUOM! Tälle pakolliselle kurssille osallistuaksesi pitää sinulla olla suoritettuna perusopinnoista kurssi MUSE1116 Näyttelytoiminnan ja museopedagogiikan perusteita.


Näyttelyt ja pedagoginen toiminta (MUSE1155) 7 op

Opettajat Sirkku Pihlman, Sanna Saarto, Satu Itkonen

Syksyllä 2015 paneudumme siihen, miten erityisperheiden (autismin kirjo) museonkäyttöä on mahdollista tukea pedagogisin menetelmin. Kurssityöt toteutetaan yhdessä erityisperheiden/lasten kanssa Kuralan kylämäessä. Suunnittelemme, valmistelemme ja toteutamme lapsen erityisyyksiä huomioivia opastuksia ja työpajoineen Kuralan kylämäen toimintakonseptin pohjalta.

Osallistuminen kaikkeen luento- ja työpajaopetukseen on välttämätöntä kurssin suorittamiseksi!

tiistaina 8.9. 16–18 E123 Sanna Saarto, Sirkku Pihlman: Mitä kurssilla tehdään. Erityisihmiset: Kohtaaminen. Perusasioita monenlaisuudesta. Neurologisia esteitä museoon tulemiselle

maanantaina 14.9. 9-12 Kurala, Vanha kanala, Sanna Saarto: Esteettömyystyökalut, tarkastuslistat, Kuralan tarkastelu tilana. Esteiden kartoitus ja lieventämisesitykset ryhmätöinä.

perjantaina ja lauantaina 18.–19.9. Kuralan syyspäivät (osallistuminen mahdollisuuksien mukaan): Tutustuminen toimivaan Kuralan kylämäkeen ja erikoisperheisiin.

maanantaina 21.9. 10–16 Kurala, Satu Itkonen: Vuorovaikutteisen opastuksen työpaja. Vuorovaikutteinen opastaminen, selkokielen käyttö, VTS-menetelmä ym.

tiistaina 29.9. ja 6.10. klo 16-18 E123

 
vko 40 Kurala, Leena Tiilikainen: Osallistuminen kerran Kuralan opastukseen (useita vaihtoehtoja)
 

vko 40–41 Taitotiistai-työpajat Osallistuminen kerran joitakin tunteja Kuralan taitotiistai-pajaan (klo 13–17.30)

vko 43–46 Omien opastusten ja työpajojen toteuttaminen Kuralassa.

Ryhmien työskentelyistuntoja, joilla valmistellaan opastuksia ja työpajoja tarpeen mukaan tiistaisin 13.10.-1.12. 16-18  E123 Poikkeuksena 24.11. ja 1.12. paikkana Salonki V108.

vko 49 tai 50 Työpajaan liittyvän näyttelyn ripustus Suurtorille

ILMOITTAUDU SIRKULLE sirpi@utu.fi MAHDOLLISIMMAN PIAN, MIELELLÄÄN 24.8. MENNESSÄ, JOLLOIN ON SEURAAVA KURSSIN SUUNNITTELUTAPAAMINEN


Vastaava opettaja

Sirkku Pihlman, Sanna Saarto, Satu Itkonen

Opetus

8.9.2015 –

Arviointi

Numerolla 0-5.

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan erikseen Moodlessa.

Lisätiedot

ILMOITTAUDU SIRKULLE sirpi@utu.fi MAHDOLLISIMMAN PIAN, MIELELLÄÄN 24.8. MENNESSÄ, JOLLOIN ON SEURAAVA KURSSIN SUUNNITTELUTAPAAMINEN

Oltava suoritettuna perusopinnoista kurssi MUSE1116 Näyttelytoiminnan ja museopedagogiikan perusteita.