Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
YLHI0618 S3.2. Liikkuvuus ja monikulttuurisuus 0–5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Yleinen historia
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää valitsemansa temaattisen alan tutkimuksellisia lähestymistapoja ja tuntee alan uutta tieteellistä keskustelua. Hän tunnistaa lukemistaan tutkimuksista niiden teoreettisen ja metodologisen rakenteen sekä pystyy arvioimaan tutkimuksellisia argumentteja. Hän ymmärtää pro gradu ‑tutkielmansa osana laajempia tutkimussuuntauksia.

Yleiskuvaus

Sisältö: Opintojaksossa perehdytään syvällisemmin yleisen historian tutkimustee­moihin. Opintojakso koostuu kuudesta teemasta, jotka jatkavat aineopintojen A3 Monta historiaa -jakson temaattista jakoa. Opiskelija perehtyy teoreettisesti ja metodisesti haastaviin, oivaltaviin ja näkemyksellisiin tutkimuksiin. Osiossa liitetään teoreettinen ja metodologinen tietämys konkreettisiin historian tutkimusongelmiin.

Vastaava opettaja

Leila Koivunen
leikoi[ät]utu.fi

Opintojakson kotisivu

Opetus

Itsenäinen työskentely
Harjoitukset
Luento-opetus

Arviointi

Numerolla 0-5.

Arviointiperusteet

Vaadittavat opintosuoritukset: Kirjallisuuspaketti ja siihen liittyvät Moodle-tehtävät, tentti tai luento. Huom! Tenttiakvaariossa suoritettavissa olevat paketit on merkitty kyseisten osioiden kohdalle. Kaikkien muiden osioiden suoritusohjeet löytyvät Moodlesta sivulta https://moodle2.utu.fi/course/view.php?id=5272

Oppimateriaalit

Kirjallisuus:

Lucassen, Leo: The Immigrant Threat. The Integration of Old and New Migrants in Western Europe since 1850 (2005)
Qureshi, Sadiah, Peoples on Parade. Exhibitions, Empire, and Anthropology in Nineteenth-Century Britain (2011)
Finns in the United States. A History of Settlement, Dissent, and Integration. Ed. Auvo Kostiainen (2014)