Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Elokuvahistorian tutkimusryhmä 5–10 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Kulttuurihistoria
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Tavoitteena on perehtyä elokuvahistorian lähdeaineistoon omakohtaisen tutkimuksen, yhteisten keskustelujen ja ryhmätyön kautta.  Tutkimusryhmä tekee tiivistä yhteistyötä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) kanssa ja tutustuu ennen kaikkea vuosina 1957−1961 valmistuneisiin suomalaisiin elokuviin. Mitä nämä elokuvat kertovat suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan tilasta kotimaisen elokuvan kukoistuksen loppuvaiheessa ja miten niitä tutkitaan ja tulkitaan? KAVIn tuella tutustumme koko aikakauden tuotantoon, käsikirjoituksiin ja muuhun aineistoon. Kurssin yhteydessä tuotetaan juonitiivistelmiä ja teematekstejä Suomen kansallisfilmografian verkkoversioon, testataan lajityyppiluokittelujen toimivuutta ja kirjoitetaan yhteinen julkaisu. Syksyn kokoontumiset vastaavat 5 op:n suoritusta, ja ryhmässä voi jatkaa myös keväällä, jolloin suoritukseksi tulee 10 op (mukana yhteisartikkelin kirjoittaminen). Ryhmä on avoin kaikille mediahistoriasta kiinnostuneille HKT-laitoksen opiskelijoille. Myös tohtorikoulutettavat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Ryhmän otetaan enintään 20 jäsentä, ja etusijalla ovat mediahistoriasta opinnäytettään kirjoittavat.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 4.9.2015 mennessä jollekin ryhmän vetäjistä: Kimmo Laine (kimmo.laine@oulu.fi) Tommi Römpötti (tommi.rompotti@utu.fi), Hannu Salmi (hannu.salmi@utu.fi).

Vastaavat opettajat

Tommi Römpötti
tommi.rompotti[ät]utu.fi
Hannu Salmi
hannu.salmi[ät]utu.fi
Kimmo Laine
kimmo.laine[ät]oulu.fi

Opetus

18.9.2015 – 6.5.2016
Seminaari
Elokuvahistorian tutkimusryhmä
Pe 18.9.2015 - 6.5.2016 viikoittain klo 12.00-14.00, Minerva E323, Mediatutkimus

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Lisätiedot

Ilmoittautuminen pe 4.9. mennessä jollekin ryhmän vetäjistä: Kimmo Laine (kimmo.laine@oulu.fi), Tommi Römpötti (tommi.rompotti@utu.fi), Hannu Salmi (hannu.salmi@utu.fi).