Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TKO_2009 Tietokannat I 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Arkistoalan ja asiakirjahallinnan maisteriopinnot
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Osaamistavoitteet

Opiskelija tutustuu tietokanta-ajatteluun ja hallitsee tietokantojen luomisen ja käytön perusteet.

Yleiskuvaus

Kurssilla perehdytään tietokanta-ajatteluun ja tiedonhallinnan periaatteisiin laadun näkökulmasta. Keskeisiä aiheita ovat tietokantalähestymistapa ja tiedon mallintaminen ER-kaavioiden avulla. Kurssilla opetellaan luomaan tietokanta ja käyttämään sitä SQL-kielellä. Lisäksi kurssilla annetaan lyhyt katsaus relaatiomallista poikkeaviin tietokantojen lähestymistapoihin.

Opetus

Luento-opetus
Itsenäinen työskentely
Ryhmäopetus

Arviointi

Numerolla 0-5.

Oppimateriaalit

Vaadittavat opintosuoritukset: Suorituskieli suomi. Itsenäinen ja tuettu harjoittelu PostGres-harjoittelutietokantaympäristössä ja tiedonmallinnusharjoitus, yhteensä 10 h. Luennot ja kirjallinen tentti.

Lisätiedot

Esitietovaatimuksena on Tietojärjestelmän kehittäminen ja mallintaminen. Vaihtoehtoisesti opiskelija voi suorittaa Åbo Akademin kurssin Databaser 456302.0, 5 sp,  Institutionen för informationsteknologi, Åbo Akademi.