Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Muisti ja kerronta 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Kulttuurihistoria
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Teemaseminaarin keskeisenä teemana on muisti ja muistamisen kulttuuri hyvin laajasti ymmärrettynä. Lähestymme teemaa ennen muuta erilaisten aineistojen kautta, jolloin keskiössä on esim. muistitietoaineisto ja erilainen omaelämäkerrallinen aineisto (kirjeet, päiväkirjat, muistelmat, omaelämäkerrat, elämäkerrat). Myös kaunokirjallinen aineisto liittyy tematiikkaan. Ryhmässä on siten metodologinen painotus, mutta ryhmän vetäjien omat tutkimuspainotukset sukupuoleen ja toiseuden historiaan liittyen tuovat oman lisänsä seminaarin teemoihin.

Ryhmän ensisijaisena tavoitteena on toimia opiskelijoiden omien gradutöiden edistäjänä, ja toiminta rakentuu niihin liittyvien työpapereiden käsittelyyn. Lisäksi seminaariin voidaan kutsua vierailijoita ja siellä voidaan yhdessä perehtyä lukemalla erilaisiin aihepiiriin liittyviin erityisiin käsitteisiin ja haasteisiin.

Vastaavat opettajat

Maarit Leskelä-Kärki
maales[ät]utu.fi
Otto Latva
onilat[ät]utu.fi

Opetus

21.9.2015 – 9.5.2016
Seminaari
Ma 21.9.2015 - 9.5.2016 viikoittain klo 10.00-12.00, Minerva E117, Litzen

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.