Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Populaarikulttuuri ja materiaalinen kulttuuri 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Kulttuurihistoria
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Yleiskuvaus

Teemaseminaariin ovat tervetulleita populaarikulttuurista, materiaalisesta kulttuurista ja kaupunkihistoriasta sekä niiden yhdistelmistä kiinnostuneet opiskelijat. Materiaalista kulttuuria tarkastellaan moniulotteisesti aineellisena ja tilallisena elinympäristönä. Tutkimuskohteita voivat olla kaupunki- ja ympäristöhistoria, esinekulttuuri sekä ihmisten ja muiden elollisten olentojen suhteet. Populaarikulttuuria tarkastellaan laaja-alaisesti esiteollisesta ajasta nykypäivään, mukaan lukien erilaiset kulttuuriteollisuuden ilmiöt ja tuotteet, kuten elokuvat, pelit, populaarimusiikki, urheilu, populaarikirjallisuus, muoti ja kansankulttuuri, mutta myös erilaiset radikaalitkin vastaäänet ja alakulttuurit.

Vastaavat opettajat

Kimi Kärki
kierka[ät]utu.fi
Heta Lähdesmäki
hailah[ät]utu.fi

Opetus

15.9.2015 – 10.5.2016
Seminaari
Ti 15.9.2015 - 10.5.2016 viikoittain klo 14.00-16.00, Minerva E117, Litzen