Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
MUSE1098 Museologian puutarhakurssi 2–5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Museologia
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää puutarhan ja sen kasvit ja kasvikannat osana vaalittavaa ja vaikuttavaa kulttuuriperintöä ja kasvigeenivaratyötä. Hän ymmärtää museon merkityksen ja toimintamahdollisuudet osana tätä vaalinnan, esittämisen ja vaikuttamisen prosessia.

Yleiskuvaus

MUSE1098 Museologian puutarhakurssi 5 op

Opettajina Aaja Peura, Sirkku Pihlman, Helga Lähdemäki.

Ensimmäinen kokoontuminen ti 12.1. klo 10. Kurssi kokoontuu säännöllisesti noin kerran viikossa ja lisäksi tarpeen mukaan suorittamaan eri tehtäviä. Kurssin kokoontumisia sovitetaan osallistujien aikatauluihin mahdollisuuksien mukaan.

Toteutetaan valokuvanäyttely Kupittaan siirtolapuutarhasta Piha- ja puutarha –messuille 1.-3.4. ja verkkoon. Järjestetään sitä varten muistelu- ja kuvankatselutilaisuuksia siirtolapuutarhan väen kanssa. Kerätään arkisto- ja tutkimustietoa puutarhasta ja Kupittaan alueen historiasta. Osallistutaan aktiivisesti messutapahtumaan. Laaditaan kasvintunnistusaineisto Kupittaan siirtolapuutarhan tiedetyistä vanhoista kasveista kesän inventointia varten. Kurssille ilmoittaudutaan Sirkulle viimeistään 5.1., mielellään välittömästi. Ilmoittautuneita pidetään ajan tasalla kurssin aikataulun suunnittelussa.

 

Vastaava opettaja

Aaja Peura, Sirkku Pihlman, Helga Lähdemäki

Opetus

12.1.2016 –

Arviointi

Numerolla 0-5.