Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SUOM2001 Vuorovaikutusharjoituksia suomenoppijan kanssa 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Suomen kieli ja suom-ugr.kielentutk./suomen kieli
Kieli- ja käännöstieteiden laitos

Osaamistavoitteet

Suomi toisena kielenä -vuorovaikutukseen perehtyminen sekä teoriassa että käytännössä. Kurssin suorittaminen helpottaa myöhemmin suomenoppijoiden kohtaamista ja on kehittänyt kykyä arvioida kielitaitoa.

Yleiskuvaus

Kurssi alkaa lyhyellä luennolla, jossa ohjataan yksilöllisesti vuorovaikutukseen ei-äidinkielisen suomenpuhujan kanssa. Jokainen kurssilla oleva suomenkielinen opiskelija saa työparikseen ei-äidinkielisen opiskelijan. On tarkoitus, että kurssilainen kartoittaa työparinsa kielitaidon ja selvittää, minkälaista ohjausta vuorovaikutukseen tämä tarvitsisi. Sen jälkeen tehdään suunnitelma yksilöllisen ohjauksen vuorovaikutuksen luonteesta ja toteutetaan se. Lisäksi tehdään harjoituksia suomenoppijoiden pienryhmän kanssa.

Kurssilla kaksi tapaamista kl. 2016 Moodlessa myöhemmin ilmoitettavina aikoina.

Vastaava opettaja

Kirsti Siitonen
kirsti.siitonen[ät]utu.fi

Opetus

Luento-opetus 6 t
Itsenäinen työskentely

Arviointi

Numerolla 0-5.