Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SAKS0211 Didaktiikka 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
saksa
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Saksan kieli
Kieli- ja käännöstieteiden laitos

Osaamistavoitteet

Opiskelijat saavat tietoa kielen omaksumisen teorioista, vieraan kielen opetuksen metodeista, opettajan ja oppijan roolista ja opetettavista alueista. Lisäksi he oppivat tarpeellisen luokkahuonesanaston.

Yleiskuvaus

Kurssi on johdatus saksa vieraana kielenä -didaktiikkaan. Sen aikana tutustutaan kielen omaksumisen teorioihin ja vieraan kielen opetuksen metodeihin. Sen lisäksi opiskelijat tutkivat, mikä on opettajan ja oppijan rooli, mitkä tekijät vaikuttavat saksan oppimiseen ja tutustuvat opetuksen aihepiireihin (esim. maantuntemus, kielioppi ja sanasto). Kurssilla pohditaan mm. tehtävä- ja testityyppejä, virheisiin suhtautumista ja opiskelijoiden motivoimista. Tutustumme myös eurooppalaisen viitekehyksen kielitaidon tasoasteikkoon sekä laadimme saksankielisen luokkahuonesanaston.

Vastaava opettaja

Alexandra Virtanen
alevir[ät]utu.fi

Opintojakson kotisivu

Opetus

Ryhmäopetus
Ke 2.9.2015 - 16.12.2015 viikoittain klo 8.00-10.00, SS119

Arviointi

Numerolla 0-5.