Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SAKS0243 Saksankielisten maiden elokuva/teatteri/musiikki 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
saksa
Tyyppi
Aineopinnot
Käy seuraavien opintojaksojen suoritukseksi
Saksan kieli
Kieli- ja käännöstieteiden laitos

Osaamistavoitteet

Musiikkiosiossa syvennetään maantuntemusta ja kulttuuripoliittista osaamista. Osatavoitteena on tekstinymmärtämisen ja sanaston vahvistaminen.
Elokuva- ja teatteriosiossa saadaan perustiedot saksankielisen alueen elokuvasta ja teatterista. Osiossa tutustutaan elokuvan ja draaman analyysiin. Tähän liittyy aineiston tulkintatekniikan kehittäminen, mikä palvelee muutakin saksan kielen opiskelua. Opiskelijat harjoittelevat samalla saksan kielen opiskelutekniikoita, eri työmuotoja ja ryhmätyöskentelyä. Kurssilla opitaan kirjallisuuden käyttöä, suullista kommunikaatiota, lähdekritiikkiä, lähdehakuja, olennaisten seikkojen tunnistamista ja vieraskielisen tieteellisen tekstin ymmärtämistä.

Yleiskuvaus

Musiikki-osiossa käsitellään saksankielisiä protestilauluja ja tutustutaan niiden musiikkilajeihin sekä poliittisiin sisältöihin. Opiskelijat valmistelevat lyhyitä suullisia esitelmiä ja kirjallisia tekstejä. Elokuva-osiossa käsitellään saksankielisen elokuvan historiaa ja otetaan ensiaskeleet systemaattiseen elokuva-analyysiin. Teatteri-osiossa käsitellään saksankielisen alueen teatterihistoriaa. Kurssilla harjoitellaan sekä draama-analyysia että tuotetaan omassa ryhmässä lyhyitä teatteriesityksiä.

Vastaavat opettajat

Alexandra Virtanen
alevir[ät]utu.fi
Dina Heegen
dvbhee[ät]utu.fi

Opintojakson kotisivu

Opetus

Ryhmäopetus
Pe 15.1.2016 - 29.4.2016 viikoittain klo 12.00-14.00, SS215

Arviointi

Numerolla 0-5.

Lisätiedot

Keväällä 2016