Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
XHKT0052 Kristinuskon tutkimuksen seminaari 3–5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Osaamistavoitteet

Seminaarin tarkoituksena on tarjota opiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja tutkijoille kanava tieteidenväliseen ajatustenvaihtoon ja tukea laitoksella pro gradu -, väitöskirja- ja tutkimustyötä sekä verkostoitumista. Osallistujat tutustuvat toisaalta kristinuskon tutkimuksen klassikoihin ja toisaalta uusiin suuntauksiin sekä tutkimuskenttään laaja-alaisesti. Osallistujat myös kehittävät taitojaan tieteellisten artikkelien lukemisessa ja arvioinnissa, tieteellisten esitelmien kommentoinnissa sekä tieteellisessä argumentaatiossa.

Yleiskuvaus

Kyseessä on kristinuskon tutkimuksen kerran kuussa kokoontuva seminaari, jossa pääsääntöisesti HKT-laitoksen mutta myös KK-laitoksen ja muiden yliopistojen kristinuskosta kiinnostuneet opiskelijat ja tutkijat keskustelevat tutkimusalaan liittyvistä teemoista ja näkökulmista.

Opiskelijat suorittavat kurssin osallistumalla Pyöreän Pöydän seminaaritapaamisiin. Jokaiselle kerralle luettavaksi annetaan oheislukemisto. Tämän lisäksi opetukseen kuuluu päiväseminaari. Jokaisesta tapaamiskerrasta opiskelijat kirjoittavat oppimispäiväkirjaa, joka palautetaan seminaaritapaamisten päätyttyä joulukuussa. Jos opiskelijat haluavat suorittaa kurssin 5 op:n laajuisena, heille tarjotaan edellisten lisäksi lisälukemisto, josta he kirjoittavat 2 op:n laajuisen esseen. Lisäsuorituksesta on sovittava vastuuopettajan kanssa.

Luento-/seminaariopetus 16 h

Aikataulu

SL, periodit 1 ja 2

10.9.2015 Orientoiva tapaaminen 10–12, Aikala-Sali, Historicum 2 krs.

22.10.2015 Päiväseminaari, seminaarin ohjelma ilmoitetaan myöhemmin

Kuukausittaiset seminaaritapaamiset 24.9.2015 alkaen.

 

Ilmoittautuminen

Opetus alkaa syyskuussa 10.9.2015 orientoivalla tapaamisella. Kurssille ilmoittautuminen alkaa elokuussa. Seminaarimuotoiseen opetukseen otetaan enintään 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Vastaava opettaja

Useita luennoitsijoita; vastuuopettajat Minna Opas ja Anna Haapalainen

Opintojakson kotisivu

Opetus

10.9.2015 – 31.12.2015
Luento-opetus 16 t

Arviointi

Numerolla 0-5.

Arviointiperusteet

Opintosuoritukset

3 op: aktiivinen osallistuminen seminaari-istuntoihin, lukutehtävät ja oppimispäiväkirja

5 op: edellisten lisäksi essee

Oppimateriaalit

Seminaari-istuntoja varten luetaan ennakkoon myöhemmin ilmoitettavia tekstejä.

 5 op:n suoritukseen kuuluu myös esseetä varten luettavia tekstejä, jotka ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätiedot

Opetusohjelmat, johon kurssi kuuluu

Opiskelijat neuvottelevat oman oppiaineensa kanssa kurssin korvaavuudet.

Uskontotieteessä kurssilla voidaan korvata joko kokonaisuudessaan tai osin 5 op:n syventävien opintojen erikoistumisalaopintoja.

HKT-laitoksen oppiaineet