Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Sosiologia

Opetusohjelmasta löydät tietoa tarjolla olevasta sosiologian opetuksesta. Esimerkiksi oppiaineen luentojen ajankohdat ja paikat selviävät opetusohjelmasta.

Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan järjestämä opetus (mm. kieliopinnot ja pakolliset yhteiset opinnot) löytyy tiedekunnan opetusohjelmasta.

Toisin kuin opinto-opas opetusohjelma on jatkuvan muutoksen alla. Luentojen ajat ja paikat voivat vaihtua tai luentotarjontaa voi tulla lisää, kun taas toiset kurssit voivat peruuntua. Siksi onkin tärkeää seurata jatkuvasti opetusohjelmaa. Tarkista aina ennen kurssin alkua, ettei esim. opetuksen paikka tai ajankohta ole muuttunut.

Praktikum-harjoituskurssi on tarkoitettu pääaineopiskelijoille. Sivuaineopiskelijat suorittavat praktikumin kotitentillä (5 op). Tarkemmat tiedot tentittävistä kirjoista ja kotitentin suorittamisesta löytyvät oppiaineen verkkosivuilta. Kotitentin suorittamisesta on aina sovittava erikseen suorituksen vastuuopettajan kanssa.

_______________________________________________________________________

Sosiologian kursseille ei tarvitse ilmoittautua, ellei kurssin kuvauksessa erikseen mainita ilmoittautumista. Ilmoittautuminen vaaditaan kuitenkin aina seminaareihin (K.8. Praktikum, K.10. Kandidaatinseminaari, M.1. Suunnitelmaseminaari, M.1. Graduseminaarit 1 & 2) ja usein myös menetelmäkursseille ja lukupiireihin ym. kontaktiopetukseen; ilmoittaudu tällaiseen opetukseen siis opetusohjelmasta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Sosiologian aineopintojen erityisalakursseja voi sisällyttää myös perusopintojen erityisalakohtaan, ja syventävien opintojen erityisalakursseja aineopintojen ja perusopintojen erityisalakohtaan.