Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
A3.3. Yksilöinä yhteisöissä, 3–6 op

Osaamistavoitteet

Ks. A3.

Sisältö

Ihmisyhteisöjen historia on itseymmärryksen, toisen kohtaamisen, vuorovaikutuksen ja yhdessä tekemisen, mutta myös kilpailun ja konfliktien historiaa. Yhteenkuuluvuuden ja erottautumisen sekä vallan ja oikeuden kysymykset ovat läsnä kaikissa yhteisöissä perheistä kansakuntiin ja kylistä suurkaupunkeihin. Osiossa tarkastellaan historiaa yhteisöjen kehityksen sekä yksilön aseman ja roolien muutoksen kautta. Osiossa kysytään, millaisia yhteisöllisiä kokonaisuuksia eri aikakaudet ja kulttuurit ovat tuottaneet ja miten yhteisöt ovat kehittyneet. Osion teemakokonaisuudet ovat Yksilö ja perhe, Yhteisöt ja yhteisöllisyys sekä Valtioita ja valtajärjestelmiä.

Kuuluu kokonaisuuksiin

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
A3. Monta historiaa (Yleinen historia)
avaa kaikki

A3.3. Yksilöinä yhteisöissä

Suoritettava 3–6 opintopistettä
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Opintokokonaisuudet
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.