Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
A3.1. Maailmankuvia ja kertomuksia, 3–6 op

Osaamistavoitteet

Ks. A3.

Sisältö

Ihmisen tuottamat kuvaukset itsestään ja häntä ympäröivästä maailmasta ovat yksi inhimillisen olemisen olennaisimmista piirteistä. Tällaisia kuvauksia ovat mm. uskonnolliset ja filosofiset ajatusrakennelmat, tieteelliset teoriat ja selitykset, taideteokset sekä poliittiset julistukset ja ohjelmat. Laatimiensa kertomusten, tulkintojen ja selitysten avulla ihminen on myös etsinyt vastauksia siihen, miten ihmisen tulisi rakentaa maailmaa ja elää elämäänsä. Osion ideana on tarkastella laajassa aikaperspektiivissä sitä, miten ihmiset ja yhteisöt ovat yrittäneet ymmärtää ja järjestää maailmaansa tiedollisten, elämyksellisten, uskonnollisten ja aatteellisten järjestelmien kautta, luoden samalla kertomuksia niin menneisyydestä kuin tulevaisuudestakin. Osion teemakokonaisuudet ovat Tiedon polut ja valtatiet, Koettu ja tulkittu maailma ja Suurten kertomusten kaipuu.

Kuuluu kokonaisuuksiin

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
A3. Monta historiaa (Yleinen historia)
avaa kaikki

A3.1. Maailmankuvia ja kertomuksia

Suoritettava 3–6 opintopistettä
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Opintokokonaisuudet
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.