Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
A4. SUOMEN HISTORIAN OSA-ALUEITA JA NÄKÖKULMIA, 12 op

Sisältö

Opintojaksossa opiskelija perehtyy häntä kiinnostaviin Suomen historian osa-alueisiin ja näkökulmiin, joista pyritään antamaan ajallisesti ja metodisesti mahdollisimman kattava kuva. Samalla opiskelija saa käsityksen erikoisaloja koskevasta uudesta tutkimuksesta ja tutkimuk-sen kehityksestä. Erikoisalojen valinnalla opiskelija saa myös valmiuksia pro gradu -tutkielman aihepiirin suunnittelulle.
Opintojaksosta valitaan pääsääntöisesti kaksi–kolme osiota, joiden yhteis¬mitta on vähintään 12 op. Kirjallisuutta voidaan korvata myös erikseen ilmoitettavilla luennoilla ja muilla kursseilla.
Opintojakson A4 koko voi olla laajempi kuin 12 opintopistettä. Sivuaineopiskelija voi korvata A4 opintojaksosta 8 op suorittamalla opintojakson A5 Kandidaatti¬seminaari. Jäljelle jäävät 4 op suoritetaan pääsääntöisesti yhdestä A4 osion kohdasta.

Lisätiedot

Mikäli opiskelija on suorittanut vanhan tutkintorakenteen mukaiset laajat historian perusopinnot (20 ov / 40 op), opintojaksosta A4 voi halutessaan jättää suorittamatta 5 op.

Kuuluu kokonaisuuksiin

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
SUOMEN HISTORIAN AINEOPINNOT (Suomen historia)
avaa kaikki
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Opintokokonaisuudet
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.