Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
MUSE1100 AINEOPINNOT, MUSEOLOGIA, 35 op

Osaamistavoitteet

Museologian aineopinnoissa painopiste on kommunikaatiossa: miten kulttuuriperintö ja museot vaikuttavat yhteiskunnassa? Mitkä ovat erityisiä niihin liittyviä kommunikoinnin tapoja? Opiskelija perehtyy näyttelyyn kommunikaation muotona, museon ja kulttuuriperintökohteiden tarjoamiin toiminnan, kuten oppimisen ja virkistäytymisen mahdollisuuksiin, museon yhteiskunnalliseen muistamis- ja kasvatustehtävään ja siihen, miten museo tavoittaa asiakkaansa ja toimii yhdessä muiden kanssa. Aineopinnoissa perehdytään myös lähemmin johonkin aineellisen kulttuuriperinnön osa-alueeseen ja sen museologisiin erityiskysymyksiin.
Museoita tarkastellaan kriittisesti vastuullisina yhteiskunnallisina ja kulttuuripoliittisina toimijoina. Kysytään, mistä museoiden tavoitteet tulevat, mitkä ovat museoiden keskeiset tehtävät nykyään ja mitkä niiden keinot tavoitteidensa toteuttamiseksi. Aineopinnot suoritetaan 6-7 periodissa.

Arviointi

Numerolla 0-5.

avaa kaikki
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Opintokokonaisuudet
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.