Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
MUSE1081 PERUSOPINNOT, MUSEOLOGIA, 25 op

Osaamistavoitteet

Perusopintojen tavoitteena on, että opiskelija saa käsityksen kulttuuriperintöprosesseista ja nykymuseoista instituutioina, joilla on erilaiset edeltäjänsä ja omat yhteiskunnan muihin intresseihin nivoutuvat tehtävänsä. Kyseessä on kenttä, jonka valtiovalta usein pyrkii pitämään suojeluksessaan ja myös kontrollissaan. Tällä kentällä on julkishallinnon toimijoita, asiantuntijoita ja tutkijoita, yritystoimijoita sekä laaja ja monipuolinen harrastajien ja asianosaisten kenttä. Perusopinnoissa painottuvat dokumentoinnin, arvottamisen ja vaalimisen prosessit. Perusopinnot suoritetaan yhden lukuvuoden aikana.

Arviointi

Numerolla 0-5.

Edellytykset

Jatko- ja täydennysopiskelijat suorittavat Åbo Akademin kurssiosuudet maksullisina ylimääräisten opintojen järjestelmässä (CLL, Centret för livslångt lärande).

avaa kaikki
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Opintokokonaisuudet
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.