Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
FOLK1018 S3. Ajankohtaiseen tutkimukseen perehtyminen, 6–12 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija valitsee tästä osiosta 3 vaihtoehtoa, joista kukin on 4 op, (arkistolinjalla 2 vaihtoehtoa kukin 3 op sopimuksen mukaan) ja suorittaa valitut osiot joko kirjatenttinä, 15 (12) sivun katsausesseenä tai tutkielmana, kuitenkin siten, että ainakin yksi osio suoritetaan katsausesseenä. Katsausesseessä kuvaillaan ja arvioidaan luettavaa kirjallisuutta ja tehdään eri tekstien kesken rinnastuksia. Tutkielmassa voidaan keskittyä vähempään kirjallisuuteen, mutta silloin on kyettävä tuottamaan uutta tietoa kuvailun ja arvioinnin lisäksi. Katsausesseen ja tutkielman aihe sovitaan professorin kanssa. Myös muita aihekokonaisuuksia voi ehdottaa neuvottelemalla professorin kanssa.

Lisätiedot

Arkistolinjalla:
Opiskelija valitsee tästä osiosta 2 vaihtoehtoa, laajuuksiltaan 3 op ja 3 op. Yksi osio suoritetaan kirjatenttinä tai tutkielmana ja toinen 12 sivun katsausesseenä. Tässä osiossa ei voida suorittaa Muistiorganisaatiot ja kansallinen menneisyys –vaihtoehtoa, sillä se kuuluu arkistolinjassa erikoistumisopintoihin. Katsausesseessä kuvaillaan ja arvioidaan luettavaa kirjallisuutta ja tehdään eri tekstien kesken rinnastuksia. Tutkielmassa voidaan keskittyä vähempään kirjallisuuteen, mutta silloin on kyettävä tuottamaan uutta tietoa kuvailun ja arvioinnin lisäksi. Katsausesseen tai tutkielman aihe sovitaan professorin kanssa. Myös muita aihekokonaisuuksia voi ehdottaa neuvottelemalla professorin kanssa.

Kuuluu kokonaisuuksiin

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
avaa kaikki
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Opintokokonaisuudet
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.