Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
A4 Valinnaiset opinnot, 5–16 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson valintamahdollisuudet tarjoavat tilaisuuden syventää ja laajentaa arkeologista substanssiosaamista itse määritellyllä aihealueella arkeologian oppiaineen tarjoamien vierailuluentojen ja opiskelijan itse valitsemien lukupakettien avulla. Myös muiden tiedekuntien sekä koti- ja ulkomaisten yliopistojen arkeologian aineopintoihin sopivia suorituksia voi käyttää hyväksi.

Sisältö

Pääaineopiskelijan tulee suorittaa valinnaisia opintoja 5 op, mutta halutessaan 55 op:n laajuiset aineopinnot 15 op. Sivuaineopiskelija suorittaa valinnaisia opintoja omista valinnoistaan riippuen 10 op - 14 op.
Sisältö määräytyy opiskelijan omien valintojen mukaan. Opintojaksossa A4 vapaavalintaisia suoritustapoja ovat: Luennot tarjonnan mukaan (ks. arkeologian kotisivut tai ilmoitustaulu) tai muu opetusmuoto, kirjallisuustentti ja/tai essee (ks. oppimateriaalit) sekä luento- ja seminaaripassi.
Oppimateriaalit
Kirjallisuuspakettien / esseeaiheiden vaihtoehdot ja vastaavat opettajat:
Professori: historiallinen aika, esinetutkimus, kalliotaide, uskontoarkeologia, kognitiivinen arkeologia.
Lehtori: esihistoria (ajanjakson sekä aihepiirin voi valita oman kiinnostuksen mukaan) tai esi- ja historiallisen ajan keramiikka ja / tai keramiikkatutkimus tai kulttuurimaiseman perusteet ja maisemanhoito

Kuuluu kokonaisuuksiin

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
avaa kaikki

A4 Valinnaiset opinnot

Suoritettava 5–16 opintopistettä
ARKE1509 A4 Valinnaiset opinnot 1, 1–5 op
ARKE1510 A4 Valinnaiset opinnot 2, 1–5 op
ARKE1511 A4 Valinnaiset opinnot 3, 1–5 op
ARKE1512 A4 Valinnaiset opinnot 4, 1–5 op
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Opintokokonaisuudet
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.