Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
EIHS1000 Syventävät opinnot, 80 op

Osaamistavoitteet

Maisteriopintoihin on mahdollista valita painotus, joka perustuu yhteen koulutusohjelman tutkimuksen ja opetuksen kolmesta painopisteestä:

- Kulttuuriympäristöjen tutkimus
- Itämeren alueen tutkimus ja ylirajaisuus
- Teknologinen kulttuuri ja sen muutos.

Jokainen painopiste liittyy kaikkiin koulutusohjelman oppiaineisiin. Maisteriopintojen painotus on ohjeellinen malliopintosuunnitelma, joka voi sisältää aihepiiriin liittyviä vähintään aineopintotasoisia opintojaksoja, kirjallisuutta sekä painotusta tukevia sivuainevalintoja. Maisteriopintoja voi suorittaa myös ilman erikseen sovittua painotusta, kuten aiemminkin. Painotusten tarkoitus on luoda pohjaa maisteriopintojen tutkimuspohjaiselle erityissuuntautumiselle sitä haluaville, mutta ne eivät ole sitovia eikä niitä kirjata tutkintotietoihin. Painotuksista sovitaan ohjaavan professorin kanssa.

Arviointi

Numerolla 0-5.

avaa kaikki
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Opintokokonaisuudet
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.