Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Pakolliset astrobiologian opinnot, 7 op

Osaamistavoitteet

Astrobiologian sivuaineeseen kuuluvissa pakollisissa kursseissa annetaan kattava kuva siitä mitä astrobiologia on. Se on poikkitieteellinen tutkimusala jonka tutkimuskohteita ovat elämän synty ja kehitys, elämän biokemiallinen perusta, planeettakuntien olosuhteet, elämän mahdollisuudet muilla taivaankappaleilla sekä avaruusmatkailuun ja nolla-gravitaatioon liittyvät biologiset ja lääketieteen kysymykset. Astrobiologinen näkökulma pyrkii tarkastelemaan elämän syntyä maanpallolla tapahtuneena prosessina, mutta myös siihen oleellisesti vaikuttaneita tekijöitä, kuten varhaisen planeetan olosuhteita, orgaanisten molekyylien muodostumista, planeettakunnan kehitystä, alkuaineiden syntyä ja koko kosmoksen syntyä ja kehitystä.

Sisältö

Sivuaineeseen kuuluvat seuraavat pakolliset astrobiologian opinnot:
UFYS2001/KABI5070 Astrobiologian peruskurssi, 4 op
ASBI0006 Astrobiologian opintopäiväkirja, 3 op

Kuuluu kokonaisuuksiin

Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta
avaa kaikki

Pakolliset astrobiologian opinnot

Suoritettava 7 opintopistettä
Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta
Opintokokonaisuudet
Astrobiologia