Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
METU1023 Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi valmistuvien viestintäopinnot, 10–15 op

Osaamistavoitteet

Mediatutkimuksessa voi suorittaa Turun yliopistosta valmistuvilta koulujen äidinkielen ja kirjallisuuden opettajilta edellytettävät viestintäopinnot. Viestintäopintojen laajuus on 10 op. Opinnot voivat suorittaa ilman mediatutkimuksen opinto-oikeutta äidinkielen ja kirjallisuuden opettajiksi aikovat opiskelijat, joista etusija annetaan niille, jotka on jo valittu opettajan pedagogisiin opintoihin. Myös mediatutkimuksen opiskelijat voivat halutessaan suorittaa äidinkielen ja kirjallisuuden opettajilta edellytettävät viestintäopinnot ja saada niistä kokonaisuusmerkinnän.

Sisältö

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajien viestintäopinnot koostuvat yhdestä pakollisesta ja kahdesta keskenään vaihtoehtoisesta kurssista. Kurssit ovat seuraavat:
Pakollinen kurssi: Ääni ja ilmaisu (5 op)
Vaihtoehtoinen kurssi 1: Puheviestinnän opettaminen ja arviointi (5 op)
tai
Vaihtoehtoinen kurssi 2: Mediakasvatus (5 op)


Kurssien aikataulut ilmoitetaan mediatutkimuksen opetusohjelmassa. Pakollinen kurssi järjestetään joka lukukausi, vaihtoehtoiset kurssit vuorottelevat lukukausittain. Kurssien suoritusjärjestys on vapaa. Opiskelija voi halutessaan tehdä viestintäopinnot myös 15 op:n laajuisena kokonaisuutena, jolloin molemmat vaihtoehtoiset kurssit sisällytetään viestintäopintojen kokonaisuus merkintään.

Edellytykset

Ennen viestintäopintojen aloittamista on opiskelijan suoritettava tiedekunnan pakollinen puheviestinnän perusteet -kurssi.

avaa kaikki
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Opintokokonaisuudet
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.