Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2014–2016
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Vieras kieli, 5 op

Sisältö

Opiskelija voi osoittaa tutkintovaatimusten mukaisen vieraan kielen taidon vaihtoehtoisesti englannin, espanjan, italian, ranskan, saksan tai venäjän kielessä. Vieraan kielen opintojen tavoitteena on, että opiskelijat saavuttavat hyvän akateemisen ja työelämässä tarvittavan kielitaidon.

Vieraan kielen opinnot koostuvat tekstin ymmärtämisestä tai muusta kirjallisesta osuudesta sekä suullisesta osuudesta (yhteensä 5 op). Englannin kielessä kirjallisen ja suullisen taidon osuudet on integroituna kielikeskuksen opetuksessa. Vieraan kielen taito on mahdollista
osoittaa myös aiemmin hankitulla osaamisella (kirjallisen taidon näyttökoe, englannin kielessä portfolio ja haastattelu, kts. kielikeskuksen opinto-opas). Lisätietoa tiedekunnan verkkosivuilla olevasta opinto-oppaasta kohdasta "Vapauttavat kokeet" sekä kohdasta "Kieliopintojen korvaaminen aikaisemmilla opinnoilla tai muilla suorituksilla".
https://intranet.utu.fi/fi/yksikot/hum/opiskelu/opinto-oppaat/pakolliset/Sivut/home.aspx

Vieraan kielen kurssit järjestää kielikeskus. Lisätietoa kurssien ajankohdista ja kursseille ilmoittautumisesta löytyy kielikeskuksen opinto-oppaasta ja intrasivuilta:
https://nettiopsu.utu.fi/opas/laitos.htm?opsId=214&uiLang=fi&lang=fi&lvv=2014
https://intranet.utu.fi/fi/yksikot/kielikeskus/kielet/Sivut/home.aspx

Kuuluu kokonaisuuksiin

Humanistinen tiedekunta
avaa kaikki
Humanistinen tiedekunta
Hum.tdk:n suoritukset
Baltic Sea Region Studies
MDP in Baltic Sea Region Studies
Opintokokonaisuudet