Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2014–2016
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Äidinkielen opinnot, 5 op

Sisältö

Äidinkielen opinnot koostuvat kirjallisen asiaviestinnän kurssista (3 op) ja puheviestinnän
perusteet -kurssista (luennot ja harjoitukset, yhteensä 2 op).

Kirjallinen viestintä:
Kirjallisen asiaviestinnän kurssin (3 op) järjestää suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen oppiaine. Kurssi suositellaan suoritettavaksi heti ensimmäisenä opiskeluvuonna. Kirjallisen viestinnän kurssi järjestetään laitoksittain: Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen opiskelijoille syyslukukaudella (SL1 ja SL2, englannin opiskelijoille on oma kurssinsa, samoin suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen opiskelijoille) ja historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen opiskelijoille kevätlukukaudella (KL1 ja KL2).

Kirjallisen viestinnän kurssi täytyy olla suoritettuna ennen kuin opiskelija voi suorittaa HuK-tutkinnon kypsyysnäytteen.

Puheviestintä:
Puheviestinnän perusteet -kurssin (2 op) järjestää mediatutkimuksen oppiaine. Kurssi suositellaan suoritettavaksi toisena tai kolmantena opiskeluvuonna, koska ensimmäisen vuoden opiskelijat eivät välttämättä mahdu kurssille. Kurssille ilmoittaudutaan nettiopsussa syys- tai kevätlukukauden alussa.

Mediatutkimuksen opiskelijoille sekä erityisen ujoille ja esiintymistä jännittäville opiskelijoille pyritään järjestämään omat ryhmänsä sekä syys- että kevätlukukaudella.

Kuuluu kokonaisuuksiin

Humanistinen tiedekunta
avaa kaikki
Humanistinen tiedekunta
Hum.tdk:n suoritukset
Baltic Sea Region Studies
MDP in Baltic Sea Region Studies
Opintokokonaisuudet