Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2014–2016
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Oikeustieteelliset opinnot

Sisältö

Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa oikeustieteellisessä tiedekunnassa mm. hallinto-oikeutta, kansainvälistä oikeutta, eurooppaoikeutta, valtiosääntöoikeutta, yksityisoikeudellisia opintoja sekä oikeussosiologiaa ja kriminologiaa.

Johdatus oikeustieteeseen -kurssi on edellytyksenä muiden oikeustieteellisten opintojen suorittamiselle. Kurssille ei tarvitse ennakkoilmoittautua tai hakea sivuaineoikeutta.

Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tutkintoja varten hyväksytyt oikeustieteellisten opintojen opetussuunnitelmat:

YTDK0024 Johdatus oikeustieteeseen 5 op
- Kurssi on edellytyksenä muiden oikeustieteellisten opintojen suorittamiselle. Kurssin lisäksi suoritettu vähintään yksi opintojakso joltain oikeudenalalta riittää sivuainekokonaisuudeksi yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tutkinnoissa. Johdatus oikeutieteeseen kurssin voi sisällyttää vain yhteen sivuainekokonaisuuteen.

Oikeudenalat, joilla voi suorittaa sivuainekokonaisuuden:
Hallinto-oikeus 7 - 25 op (ONOM1008, OIKU5002, OIKU5003)
Kansainvälinen oikeus 6 - 24 op (ONOM1007, OIKU5005, OIKU5006)
Eurooppaoikeus 6 - 23 op (ONOM1040, OIKU5008, OIKU5009)
Valtiosääntöoikeus 7 - 25 op (ONOM1006, OIKU5011, OIKU5012)
Oikeussosiologia ja kriminologia 6 op (ONOM1013)
Yksityisoikeudelliset opinnot 7 - 42 op
- velvoiteoikeus (ONOM1001)
- esineoikeus (ONOM1002)
- kauppaoikeus (ONOM1003)
- työoikeus (ONOM1004)
- perhe- ja jäämistöoikeus (ONOM1005)
- ympäristöoikeus (ONOM1010)

Opinto-oikeutta oikeustieteellisen tiedekunnan järjestämille opintojaksoille haetaan oikeustieteellisen tiedekunnan kansliasta sen jälkeen, kun Johdatus oikeustieteeseen -kurssi on suoritettu. ks. oikeustieteellisen tiedekunnan verkkosivuilta ohjeistus sivuaineopiskeluun: http://www.utu.fi/fi/yksikot/law/opiskelu/muut-opiskeluoikeudet/Sivut/Sivuaineopinnot.aspx

Lisätietoa:
Oikeustieteellisen tiedekunnan opinto-opas

Oikeustieteen opinnoista tulee lopuksi hakea kokonaisuusmerkintä yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan kansliasta, ks. http://www.utu.fi/fi/yksikot/soc/opiskelu/opinnot/lomakkeet/Sivut/home.aspx

Lisätiedot

Opetussuunnitelmassa esitettyjen vaatimusten lisäksi opiskelijan on syytä ottaa huomioon, että kuulusteluun valmistautumisen kannalta on kirjallisuusvaatimusten ja opetuksen ohella erittäin tärkeä merkitys myös säädösluetteloon kuuluvilla säädöksillä, jotka liittyvät opintojaksolla käsiteltyihin asioihin.

Luennot ja harjoitukset ovat voimassa siihen saakka, kunnes kulloinkin kyseessä oleva opetus alkaa uudelleen.

avaa kaikki
Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan opintoja
Finnish-Nordic Society and Culture