Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2014–2016
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Psykologian alan jatko-opinnot

Sisältö

Psykologian alan tieteellisiä jatkotutkintoja ovat psykologian lisensiaatin, psykologian tohtorin ja filosofian tohtorin tutkinnot. Jatko-opintoja voi harjoittaa joko päätoimisena tutkijana tai työn ohella. Kaikki TY:n tohtoriopiskelijat kuuluvat Turun yliopiston tutkijakouluun (UTUGS) ja sen johonkin tohtoriohjelmaan.

Psykologia on mukana yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan omassa yhteiskunta- ja käyttäytymistieteiden tohtoriohjelmassa sekä Turun yliopiston kliinisessä tohtoriohjelmassa (TKT, lääketieteellinen tiedekunta). Psykologian alalla toimii entisen tutkijakoulumallin mukaisesti valtakunnallinen psykologian tohtoriohjelma vielä vuoden 2015 loppuun saakka.

Psykologian lisensiaatin tutkinto voidaan suorittaa myös erikoispsykologikoulutuksena seuraavilla aloilla: kehitys- ja kasvatuspsykologia, neuropsykologia, psykoterapia, terveyspsykologia sekä työ- ja organisaatiopsykologia. Psykologian erikoistumiskoulutus järjestetään maan kuuden psykologian laitoksen/oppiaineen välisenä Psykonet-yhteistyönä.

Kaikki tiedot jatko-opinnoista löytyvät Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan ja tohtoriopinnoista tiedekunnan, tiedekunnan tohtoriohjelman sekä UTUGS:n www-sivuilta.

avaa kaikki
Psykologian ja logopedian laitos
Opintokokonaisuudet