Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2016–2018
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Kieliaineiden yhteiset johdanto- ja teoriaopinnot, 4–8 op

Sisältö

Suomen kielen pääaineopiskelija suorittaa kieliaineiden yhteisiä johdanto- ja teoriaopintoja 8 op: ensimmäisen opiskeluvuoden syksynä kurssit Johdatus kieliaineiden opintoihin (2 op), Fonetiikan perusteet (2 op) ja Yleisen kielitieteen perusteet (2 op) sekä ensimmäisen opiskeluvuoden keväällä Tulevaisuus pelissä, opintopolkujen johdantokurssin (2 op). Suomen kielen sivuaineopiskelija, jolla on pääaineena jokin muu kuin kieliaine, suorittaa vain kurssit Yleisen kielitieteen perusteet (2 op) ja Fonetiikan perusteet (2 op).
Saadakseen suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen perusopintojen kokonaisuusmerkinnän (SUKU0001), pitää opiskelijalla olla suoritettuna Johdatus kieliaineiden opintoihin (pääaineopiskelijat), Fonetiikan perusteet sekä Yleisen kielitieteen perusteet. Saadakseen suomen kielen aineopintojen (SUOM1306) kokonaisuusmerkinnän, pitää pääaineopiskelijalla olla suoritettuna Tulevaisuus pelissä, opintopolkujen johdantokurssi.
Kieliaineiden yhteisistä johdanto- ja teoriaopinnoista haetaan kokonaisuusmerkintä (KKLT0028) oppiaineen toimistosta, kun kaikki tarvittavat kurssit on suoritettu. Opintokokonaisuuden voi sijoittaa joko HuK- tai FM-tutkintoon.


Kuuluu kokonaisuuksiin

Kieli- ja käännöstieteiden laitos
Suomen kieli, HuK (Suomen kieli ja suom-ugr.kielentutk./suomen kieli)
avaa kaikki

Kieliaineiden yhteiset johdanto- ja teoriaopinnot

Pääaineopiskelijalle 8 op, sivuaineopiskelijalle vain kohdat FONE0101 ja FONE0174, yht. 4 op
FONE0101 Fonetiikan perusteet, 2 op
Kieli- ja käännöstieteiden laitos
Opintokokonaisuudet
Kieli- ja käännöstiet.laitos, yhteiset