Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2016–2018
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Kieliaineiden yhteiset johdanto- ja teoriaopinnot, 4–6 op

Sisältö

Suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen pääaineopiskelija suorittaa kieliaineiden yhteisiä johdanto- ja teoriaopintoja 6 op: ensimmäisen opiskeluvuoden syksynä kurssit Johdatus kieliaineiden opintoihin (2 op), Fonetiikan perusteet (2 op) sekä Yleisen kielitieteen perusteet (2 op).
Suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen sivuaineopiskelija, jolla on pääaineena jokin muu kuin kieliaine, suorittaa vain kurssit Yleisen kielitieteen perusteet (2 op) ja Fonetiikan perusteet (2 op).
Saadakseen suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen perusopintojen kokonaisuusmerkinnän (SUKU0001), pitää opiskelijalla olla suoritettuna Johdatus kieliaineiden opintoihin (pääaineopiskelijat), Fonetiikan perusteet ja Yleisen kielitieteen perusteet.
Kieliaineiden yhteisistä johdanto- ja teoriaopinnoista haetaan kokonaisuusmerkintä (KKLT0028) oppiaineen toimistosta, kun kaikki tarvittavat kurssit on suoritettu. Opintokokonaisuuden voi sijoittaa joko HuK- tai FM-tutkintoon.

Kuuluu kokonaisuuksiin

Kieli- ja käännöstieteiden laitos
Suomalais-ugrilainen kielentutkimus, HuK (Suomen kieli ja suom-ugr.kielentutk./suom.ugr.)
avaa kaikki

Kieliaineiden yhteiset johdanto- ja teoriaopinnot

Suoritettava kaikki paitsi sivuaineopiskelijoille ei kurssia KKLT0017. Suoritusaika 1. opintovuosi.
FONE0101 Fonetiikan perusteet, 2 op
Kieli- ja käännöstieteiden laitos
Opintokokonaisuudet
Kieli- ja käännöstiet.laitos, yhteiset