Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2016–2018
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Historian ja yhteiskuntaopin opettajaksi poliittisesta historiasta

Osaamistavoitteet

Historian ja yhteiskuntaopin opettajan pätevyyden saadakseen opiskelijan on suoritettava maisterin tutkinto, jossa on seuraavat osiot:

I OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 OP)
Poliittisen historian opiskelijat hakevat opettajan pedagogisiin opintoihin yhteiskuntatieteellisen ja kasvatustieteiden tiedekunnan opiskelijoille tarkoitetussa yleissivistävien aineiden kiintiössä.

II POLIITTISEN HISTORIAN PERUS-, AINE- JA SYVENTÄVÄT OPINNOT (165 OP)

Lisäksi on suositeltavaa, että poliittisen historian pääaineopinnot suorittanut tekee myös kursseja historian perusopintojen Näkökulmia historiaan -osiosta:

P3 NÄKÖKULMIA HISTORIAAN (HUMANISTISEN TDK:N OPINTOJA)

P3.1. Kulttuurihistorian aikakaudet 5 op
P3.2. Suomen historian linjat ja murrokset 5 op
P3.3. Yleisen historian keskeisiä kysymyksiä 5 op

III YHTEISKUNTAOPIN OPETETTAVAN AINEEN OPINNOT
Katso yhteiskuntaopin opetettavan aineen opintojen sisällöt yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan opinto-oppaasta (Opinto-oppaat > Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta > Yhteiskuntaopin opetettavan aineen opinnot): https://nettiopsu.utu.fi/opas/opintoKokonaisuus.htm?rid=28281&uiLang=fi&lang=fi&lvv=2017

Historia 2. opetettavana aineena, poliittinen historia

Kelpoisuusasetusten mukaiset vähintään 60 opintopisteen laajuiset 2. opetettavan aineen opinnot katsotaan suoritetuiksi, kun opiskelija on suorittanut poliittisen historian perus- ja aineopinnot (25 op + 35 op).

avaa kaikki
Filosofian, poliittisen historian ja valtio-opin laitos
MDP in East Asian Studies
Opintokokonaisuudet